Atelier C-3

Portret/model (cursus Toon van Gisbergen)

In deze cursus tekenen en/of schilderen we studies naar de waarneming met een model (naakt of portret). Er wordt dan ook veel aandacht geschonken aan het kijken en bestuderen van verhoudingen, anatomie, vorm en volume, beweging etc.
Daarna wordt er in een periode naar aanleiding van de studies gewerkt, waarin we deze uitwerken in een eigen techniek. Dan is er geen model aanwezig.

Het belangrijkste hierbij is dat het model de inspiratie is om de eigen creativiteit op te roepen waardoor iedere cursist een eigen stijl weet te ontwikkelen om te verbeelden wat hem /haar inspireert. Daarom is de keuze van het materiaal en de techniek vrij (pastelkrijt, potlood, houtskool, inkt, aquarel, olieverf, acryl, gouache etc.)

De docent zal individueel bij iedere cursist weer een andere begeleiding geven, gericht op ieders stijl en vordering. De ene keer kan dat meer technisch zijn, een ander maal probeert hij de expressie te bevorderen. Deze cursus staat dan ook open voor zowel beginners als gevorderden.
De kosten voor het model worden gedeeld door de cursisten.

Maximaal 11 cursisten per groep.

Cursusdag:

  • donderdagochtend (10.00-12.30 uur)
  • donderdagavond (19.30-22.00 uur)

Docent: Toon van Gisbergen
Cursusduur: 28 weken
Cursusgeld: € 325,— excl. materiaal- en modelkosten
Meer informatie: Toon van Gisbergen: 06-10405641

Toon van Gisbergen (*Hilvarenbeek 1956) volgde zijn opleiding aan de Tehatex en de Academie voor Beeldende kunsten in Tilburg en is werkzaam als beeldend kunstenaar en illustrator.

» Terug naar het cursusoverzicht

 

Centrum voor kunstzinnige vorming